+381 63 605 252 bodor@fiberlaser.rs

У обичном процесу ласерског сечења, температура плоче, резне главе и сочива расте због ефекта топлотног зрачења при обради средњих и дебелих плоча. Иако су подешени параметри фокуса и подешавања висине фиксне вредности, стварне вредности се постепено мењају са температуром, као што су промене фокуса (температурни дрифт) и накнадне промене висине. Под свеобухватним утицајем, статус “фокуса” и “протока ваздуха” се мења све време са напредовањем сечења, што резултира лошим ефектом сечења, па чак и неуспехом нормалног сечења.

имг1

Од 2017. године када смо почели да истражујемо и развијамо 10кВ+ ласерско сечење, водимо технологију ултра велике снаге широм света. Сада, кроз различите интелигентне функције, укључујући технологију „ Интелигентна адаптација прегревања “, коју је развио Бодоров тим за истраживање и развој, наша технологија сечења дебеле плоче је ефикасна и поуздана.

Интелигентно прилагођавање прегревању у односу на обично сечење

имг2

Ова функција, која садржи три дела, узима интелигентну корекцију фокуса и интелигентну калибрацију плоче као језгро и развија скуп алгоритама језгра заснованих на принципу да се стварни фокус мења са температурним пољем и капацитивност сензора висине се мења. уз утицај топлотног поља. Може аутоматски да израчуна и компензује „померање“ фокуса резне главе и одступање праћења капацитивности у више димензија као што су време и температура, како би се решио проблем лошег сечења изазваног топлотним зрачењем, обезбеђујући да медиј и дебела плоча се може стабилно резати дуго времена.

1. Интелигентна корекција фокуса и интелигентна калибрација плоче

Ово су основни део интелигентне адаптације прегревања .

Интелигентна корекција фокуса компензује померање фокуса у реалном времену, како би се решио утицај високе температуре на групу огледала ласерске главе након ласерског сечења и побољшала стабилност ласерског сечења.

имг3

Интелигентна калибрација плоче елиминише утицај топлотног поља на праћење кондензатора и одржава конзистентност пратеће висине сечења у реалном времену.

2. Интелигентно чишћење млазница

Током дуготрајног процеса сечења лако се јавља акумулација шљаке на дну млазнице, што озбиљно утиче на смер протока ваздуха и стабилност капацитивности. Интелигентна функција чишћења млазнице аутоматски редовно чисти млазницу како би се избегао утицај акумулације шљаке на ефекат сечења.

3. Интелигентно подешавање ваздушног притиска

Због флуктуације притиска извора ваздуха, притисак на млазници је нестабилан, што резултира лошим ефектом сечења. Интелигентно подешавање притиска ваздуха исправља флуктуације ваздушног притиска и обезбеђује стабилан излазни притисак ваздуха и конзистентан ефекат сечења.

Принципи могу бити компликовани. Дакле, шта можете имати користи од функције? Овде закључујемо три предности на следећи начин.

Предности

1.Стабле цуттинг

Стабилно сечење са интелигентним прилагођавањем прегревања може ефикасно смањити стопу одбијања, оштећење млазнице и сочива и време одржавања.

имг4

2. Једноставна операција

Интелигентни преко топлоте Адаптација може бити укључен / искључен са само једним кликом према стању процеса сечења.

3. Уштеда трошкова

Интелигентна адаптација прегревања је интелигентан апликативни програм, стога штеди трошкове додатних делова. Осим тога, са функцијом, није потребна радна снага за ручно подешавање фокуса, ваздушног притиска, поновну калибрацију плоче и чишћење млазница.

Тренутно се ова функција може применити на Бодор Г-серију и Дреам-серију.