+381 63 605 252 info@fiberlaser.rs

Бодор интелигентна апликација за сечење – Активна заштита од судара

2022-03-07

У процесу израде метала ласерским резачима, како избећи судар главе ласерског влакна машине за сечење је основни безбедносни проблем, посебно у стању мировања између две графике. Пошто је брзина у празном ходу ласерске главе много већа од њене брзине обраде, када радни предмет стрши изван површине лима, већа је вероватноћа да ће радни предмет ударити у страну ласерске главе. Ако се судар не може ефикасно избећи, ефикасност производње ласерске машине за сечење метала се смањује, па чак и незгоде могу бити узроковане оштећењем ласерске главе.

Губитак штете

1. Трошкови поправке, па чак и замене изазване оштећењем ласерске главе од судара, су веома скупи.

2. Заустављање производње узроковано оштећењем опреме може изгубити време од дана до недеља, остављајући непроцењив губитак.

3.Судар може проузроковати промену прецизности и деформацију делова опреме услед ударања. Такође је потребно поново подесити прецизност лежишта машине за ласерско сечење и заменити друге делове.

 

Да бисмо помогли клијентима да реше проблем, ми, као компанија за ласерске секаче, опремимо активну функцију против судара за Бодор ласерске машине, које су погодније за стварне потребе обраде на лицу места. Са карактеристикама у наставку, значајно побољшава безбедност и ефикасност обраде машина за сечење метала.

1.Високи динамички одзив за ласерски резач лима

Оптимизацијом алгоритма праћења, максималне перформансе мотора ласерског резача влакана се уносе у игру, што не само да може да обезбеди стабилност у процесу сечења, већ и да обезбеди брзину током стања мировања. Када се открије препрека, З-оса реагује великом брзином како би избегла препреку. Препрека, брзина осовине и висина се перципирају унапред како би се побољшала способност избегавања препрека. Када се открије препрека, брзина осе З се повећава на дупло већу од нормалне брзине како би се скратило време уградње на З осе како би се избегле сметње за машину за сечење влакана узроковане савијањем делова за сечење у процесу сечења лимова. .

2. Нема потребе за индукционим прстеном

Да би се осигурала сигурност ласерске главе, када треба да додирне лист, активирају се сигурносна заштита и аларм од судара на страни ласерске главе. Тада ласерски резач за метал одмах престаје да се креће.

Вероватноћа да ласерска глава удари у лим без опреме за избегавање активне функције против судара је 2%, што је прилично лако да изазове дислокацију обрађених делова и одбаци обрађене делове. Даљу обраду је потребно поново позиционирати, што озбиљно утиче на ефикасност обраде. Вероватноћа судара након употребе Ацтиве анти-судар је само 1% да би се обезбедила стабилност обраде машине за ласерско сечење. Према нашем истраживању, судар чини 40% свих фактора који узрокују оштећење ласерске главе. Покретање Активне заштите од судара у великој мери смањује вероватноћу појаве, смањује трошкове одржавања купца, избегава гашење изазвано одржавањем и продужава радни век машине.

Тренутно се ова функција може применити на скоро све машине Бодор.