+381 63 605 252 info@fiberlaser.rs

2022-11-01

У процесу танког лима или сечења ивица, зазор у летвицама и флуктуација притиска ваздуха за сечење узрокују да метални лим вибрира и ивица лима се тресе, због чега се глава за сечење често снажно тресе, обрада је ненормална, а радни предмет је отписан током сечење танког металног лима или сечење на ивицама, због његове осетљивости за праћење.

Досадни проблеми за које не желите да се појаве:

· Неефикасно и дисконтинуирано сечење које је неизбежно када се процес сечења често зауставља неуобичајеним подрхтавањем лимова и ласерских глава успорава раст вашег пословања.

· Морате модификовати графику јер је обрада заустављена ненормалним подрхтавањем листова и ласерских глава.

· Замена листа захтева отклањање грешака са више параметара, што одузима време и трошкове. Зашто не постоји интелигентни и аутоматски механизам обраде?

· Механичке абнормалности резне главе директно утичу на употребу и одржавање опреме и озбиљно утичу на тачност и стабилност обраде.

· Неуобичајена обрада резултира лаким расипањем радних комада. Ако су велики размаци између ивице лима и радног комада подешени да то реше, добићете ниско коришћење лима и губитак материјала.

Како их избећи?

Ако ваше пословање захтева високу ефикасност за обраду танких лимова и смета вам све горе наведено, функција Бодор Active Anti-Shake је савршена опција да их решите.

Ако пратећа висина сечења одржава високу тачност и високу осетљивост, захтеви за квалитет сечења за неравне листове су достижни. Међутим, подрхтавање изазвано флуктуацијом ваздушног притиска приликом сечења танких листова или ивица чини високу накнадну осетљивост бескорисном, али ниска осетљивост не може да испуни захтеве обраде средњих и дебелих плоча. Са функцијом Бодор Active Anti-Shake, систем машине може спречити абнормално стање листова различитих дебљина и интелигентно идентификовати обраду, како би задржао високу накнадну осетљивост уз могућност прилагођавања сечења танких листова и сечења ивица савршено.

Принцип функције

Оптимизацијом софтверског управљачког механизма, алгоритма обраде и надоградњом софтверске логике и механизма одговора, Бодор Active Anti-Shake омогућава систему да аутоматски усклади различите процесе сечења и спречи абнормална стања. Препознајући различите процесе и промене у сензорским сигналима, може да осети опсег варијације сигнала за средње и дебеле плоче, идентификује опсег флуктуације јаког подрхтавања танких лимова, разликује опсег осетљивости сечења ивица и аутоматски идентификује и омогући одговарајуће алгоритме да обезбедити стабилан, континуиран и ефикасан процес сечења.

Демо резања металних лимова са функцијом Active Anti-Shaking

Након коришћења функције, погодност коју ћете искусити:

1. Ефикасно и континуирано сечење смањењем ненормалног времена сечења које је узроковано насилним потресањем листова и ласерских глава

2. Нема потребе да мењате графику задржавањем континуираног сечења

3. Интелигентна идентификација различитих спецификација листова, побољшавајући динамичке перформансе и брзу реакцију главе за сечење

4. Мање штете по тачност и стабилност.

5. Ниска стопа отпада сечења радног комада, већа стопа искоришћења листова

 

Сада је Бодор Active Anti-Shake функција доступна за све моделе Бодор.

 

Боље искуство сечења и ефикасност су кључни за разматрање при одабиру машине за ласерско сечење, а такође су и разлог зашто Бодор тежи иновацијама и верује му бројни светски произвођачи метала.