+381 63 605 252 info@fiberlaser.rs

Бодор апликација за интелигентно сечење – интелигентна контрола притиска гаса

2022-05-05

Како се квалитет ласерског извора и ласерске главе постепено стабилизује, притисак помоћног гаса је постао најтежи део за контролу у процесу сечења. Мала разлика притиска гаса директно утиче на квалитет сечења.

Према статистикама, одржавање које је резултат подешавања параметара резања чини 30% свих кварова, а 40% ових одржавања се односи на помоћни гас.

Важност контроле притиска гаса се сада узима здраво за готово.

1. Шта је контрола притиска гаса?

Као што сви знамо, за идеалну брзину ласерског сечења и површину сечења потребно је пет главних фактора: одговарајућа снага ласерског извора, фокусирање ласерске главе, одговарајући притисак помоћног гаса, одговарајућа висина сечења и одговарајући модел млазнице.

имг1

Снага ласера ​​се може пратити софтвером који гарантује да је стварна вредност генерално једнака подешеној вредности, а снага релативно стабилна. Слично, хардвер и фокус ласерске главе могу се пратити и софтвером. Међутим, стварни притисак гаса на млазници је мањи од подешеног притиска гаса. Стварна вредност зависи од многих фактора, као што су губитак у цевоводу између пропорционалног вентила и ласерске главе, разлика пропорционалног вентила, пречника млазнице, напона и тако даље.

Бодор интелигентна контрола притиска гаса се односи на контролу дувања гаса у машини. Модул за детекцију на ласерској глави ће надгледати притисак гаса у овој позицији, а систем ће калибрисати и компензовати притисак гаса у овом тренутку како би притисак гаса који издувава млазница за резање био у складу са подешеном вредношћу.

Према Бодоровим инжењерима за корисничку подршку, они су у практичној служби за кориснике открили да када су многи купци били свесни да је површина за сечење опреме лоша, да је брзина сечења била спора, или чак неспособна за сечење, то је често узроковано ненормалним гасом за резање параметри притиска. На пример, када су конфигурација ласера ​​и ласерске главе истог модела иста, иако је брзина сечења слична, параметри сечења су прилично различити.

2. Економске користи које интелигентна контрола притиска гаса доноси нашим купцима

-Репродуцибилна стопа параметара сечења истог модела и конфигурационог модела је повећана са 50% на 90%.

-Стопа одржавања узрокована заменом различитих серија млазница, што доводи до сечења слоја, смањена је за 80%.

-Решава проблем лошег сечења након што корисници замене пропорционални вентил.

-Повећана је стабилност резања, смањен је радни праг купаца, а стопа одржавања узрокована проблемима са притиском гаса смањена је за 40%

Сада је функција Интелигентне контроле притиска гаса применљива на све моделе ласерских резача Бодор са 12кВ, 22кВ, 30кВ или 40кВ.