+381 63 605 252 info@fiberlaser.rs

Bodor mašina za lasersko sečenje ultra velike snage je sposobna za stabilno rezanje srednjih i debelih ploča. Kroz različite inteligentne funkcije, uključujući tehnologiju ” Početno uklanjanje šljake “, koju je razvio Bodorov tim za istraživanje i razvoj, naša tehnologija rezanja debelih ploča je efikasna i pouzdana.

Sa razvojem tehnologije fiber lasera, mašina za lasersko rezanje postepeno zamenjuje tradicionalne metode rezanja kao što su sečenje plamenom i rezanje plazmom. Međutim, u procesu perforacije debele ploče, puno šljake će ostati na rubu rupe. Ako se reže direktno, pojaviće se sledeći problemi:

img1

Problem 1.

Kada svetlosni snop prođe kroz šljaku, deo pomoćnog gasa je blokiran šljakom, a pritisak gasa na mestu rezanja će se promeniti;

Problem 2.

Nanos blokira deo lasera, a snaga lasera koja direktno deluje na materijal se takođe menja, što rezultira lošim kvalitetom rezanja;

Problem 3.

Šljaka se akumulira na površini ploče, a glava lasera će biti pogođena šljakom tokom praćenja, što će rezultirati naknadnim neravninama i uticati na rezni deo.

S obzirom na tri gornja problema, kako bi se smanjili troškovi koja nastaje u procesu perforacije, postoje dve glavne metode u tradicionalnom rezanju .

*Tradicionalno sečenje

1. Spori početak (Slow start opcija u generalnim parametrima sečenja)

Da bi rezna glava stabilno prorezala šljaku, potrebno je smanjiti brzinu pri pokretanju perforacije, ali ako polako preseca šljaku, to će značajno uticati na vek trajanja dizne i troškove obrade će se povećati;

2. Povećajte visinu rezanja

Povećajte naknadnu visinu dok ne premaši visinu nanosa, ali prevelika visina rezanja će smanjiti učinak površine rezanja i smanjiti konkurentnost proizvoda za kupca.

“Spori početak” i “Povećanje visine naknadnog rezanja” imaju mnoga ograničenja u pogledu kvaliteta i efikasnosti. Bodorova funkcija ” Inicijalnog uklanjanja šljake ” može lako rešiti probleme kupaca, poboljšati konkurentnost proizvoda kupaca i smanjiti troškove obrade kupaca. Njegove značajne prednosti su sledeće:

*Početno uklanjanje šljake

1. Znatno poboljšati stabilnost praćenja rezanja i produžiti vek trajanja dizne i keramičkog prstena.

2. Uklonite nanos od perforacije u najvećoj meri, poboljšajte kvalitet rezanja i osigurajte integritet površine materijala.

img2

3. Može inteligentno uskladiti proces uklanjanja šljake prema različitim materijalima i debljini bez ponovnog podešavanja, smanjujući poteškoće u radu.

img3

Trenutno se ova funkcija može primeniti na modele mašina za lasersko sečenje Bodor srednje ili velike snage iznad 6000W.